Sunds skola, bild Linda Petrova

Sunds lågstadieskola

Sunds skola i Finby är kommunens grundskola för årskurserna 1-6. I anslutning till skolan finns även kommunens eftisverksamhet och bibliotek. För närmare information om verksamheten kontakta skolföreståndaren.

Skolåret

Elevernas skolarbete börjar i augusti och slutar senast 8 juni. Skoldagen börjar kl.08.30 och slutar senast kl.14.30. Du kan läsa mer om grundskolans arbetstider i dokumentet Grundskolans arbetstider 2022-2026 under Bilagor på den här sidan. 

Under Blanketter har vi samlat inskrivning, ansökan om ledighet från skolan och andra blanketter som rör skolan.

Eftis

Vi erbjuder eftermiddagsverksamheten "eftis" till elever i åk 1-2. Det har öppet från kl.12.30 till kl.17.15. Eftis är placerat i en lägenhetsbyggnad mittemot skolan. Har du frågor kontakta eftermiddagsverksamhetsledaren eller skolföreståndaren. 

Under Blanketter hittar du ansökan om eftisplats. 

Itslearning – webbaserad lärplattform

Skolan använder sig av lärplattformen Itslearning från och med hösten 2019. Lärplattformen används som ett informationsverktyg till hemmen och som en webbaserad skolmiljö för kommunikationen mellan lärare och elever. Här hittar elever och vårdnadshavare all info som rör skolan. 

Alla användare har ett personligt användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifter får elever och vårdnadshavare från skolan.

Du loggar in på Itslearning via den här länken: https://aland.itslearning.com/ eller genom att logga in på itslearning-appen, som du kan ladda ner gratis. 

Följ oss på Facebook

Sunds skola har även en egen Facebook-sida där du kan ta del av information och se vad som händer i skolan.